Ajankohtaista

12/2020 Jäsenkirje

Hyvät yksityislääkärikollegat

Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen koronapandemian vuoksi. Vuoden alussa ehdimme vielä kokoontua yhteiseen oopperailtapäivään, mutta sen jälkeen olemme joutuneet perumaan kaikki jäsentilaisuudet. Vuosikokouksen pidimme lyhyen kaavan mukaan etäyhteydellä. Levin lomahuoneistojen kevään varaukset peruuntuivat Uudenmaan sulkeuduttua maaliskuussa. Käytimme lomahuoneistojen tyhjennettyä tilaisuuden hyväksemme ja uusimme kelohuoneistojen keittiöt ja hankimme uudet vuoteet kelohuoneistojen makuuhuoneisiin ja parvelle. Toivon mukaan nämä uudistukset tyydyttävät jäseniämme ja antavat lisää mukavuutta lomaviikoillenne.

Näin Joulun alla kääntyy katseemme jo Uuteen vuoteen. Toivomme, että alkavat rokotukset mahdollistavat paluun tavalliseen elämään ja yhteisiin tapaamisiin. Olemme varanneet jäsenillemme 20 oopperalippua 17.4.2021 Cavalleria Rusticana esitykseen. Lipun hinta on 69€. Medici Practici tarjoaa väliaikatarjoilun. Voit jo nyt varata lippusi lähettämällä viestin sihteeri@medicipractici.fi ja maksamalla lipun hinnan 69€ yhdistyksen tilille FI1715723000384586.

Jäsenten toiveesta olemme palaamassa entiseen käytäntöön ja suoritamme lomaviikkojen varausten arvonnan jatkossa 1.9. Muistutan jo nyt, että jättäkää toiveenne vuoden 2022 lomaviikkojen osalta 31.8.2021 mennessä!

Toivon mukaan tänä vuonna ei tule matkustuskieltoa Leville ja kaikki varaajat pääsevät matkustamaan Leville suunnitellusti. Jos et pääse käyttämään varaustasi, muista perua varauksesi viimeistään kuukautta ennen lähtöäsi, ennen varsinaisen maksun maksamista. Varausmaksua emme palauta.

Osa yksityislääkäreistä toimii yhtiömuotoisesti. Ensi vuoden alussa tulee voimaan uudistus, joka koskee osaa kollegoista. Työpanososingon taloudelliset kannustinhyödyt poistuvat vuoden vaihteessa. Työpanokseen perustuva osinko muuttuu vuoden 2021 alusta sivukuluttomasta palkitsemisesta normaaliksi palkan päälle maksettavaksi palkitsemiseksi. Tämän kalenterivuoden aikana maksetut työpanososingot ovat edelleen sivukuluttomuuden piirissä.

Toivotan kaikille jäsenillemme hyvää Joulua ja Onnea Uudelle vuodelle!

Marja-Liisa Eloranta
puheenjohtaja

 


10/2020 Jäsenkirje

Hyvä Medici Practici ry:n jäsen

Vuosikokous oli koronan takia siirretty ja pidettiin syyskuussa. Kokouksessa valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Marja-Liisa Eloranta ja entinen hallitus jatkaa. Hallituksen varapuheenjohtaja on Osmo Pammo, varainhoitaja Arto Lahti, jäsensihteeri Riitta Rehunen ja sihteeri Leena Jaakkola.

Syksylle on vapaita viikkoja sekä Levillä että Vierumäellä. Tiedustelut ja varauksen voit tehdä osoitteessa lomahuoneistot@medicipractici.fi. Varauksia hoitava Sanni Räihä vastaa kysymyksiisi.

Levillä voit juuri nyt lasketella, hiihtää ensilumen ladulla, pyöräillä tai patikoida. Yhdistyksellämme on kaksi kelomökkiä (5 vuodepaikkaa) ja yksi kerrostalohuoneisto (8 vuodepaikkaa).

Katso tapahtumatiedot www.levi.fi

latu

levi_rinne

Vierumäellä yhdistyksellä on huoneisto kahdella makuuhuoneella (4 sänkyä ja vuodesohva).

Vierumäellä voi monipuolisten liikuntamahdollisuuksien lisäksi edelleen golfata.
Katso tarjontaa www.vierumäki.fi

golf

ratsastus

 

Terveisin,
Leena Jaakkola
sihteeri


22.9.2020 Yhdistyksen vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous jouduttiin koronan takia siirtämään maaliskuulta. Kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 18.00 alkaen. Kokous pidetään etäkokouksena Teamsin välityksellä. Kokouksessa käsitellään vain sääntömääräiset asiat.

Kokoukseen voi osallistua tietokoneella tai puhelimeen ladatun Teams-sovelluksen kautta. Tarkemmat ohjeet etäyhteydestä lähetetään kokoukseen ilmoittautuneille.

Mikäli etäyhteys ei ole sinulle mahdollinen ja haluat osallistua, ole yhteydessä sihteeriin ilmoittautumisosoitteessa.

Ilmoittautuminen kokoukseen osoitteeseen sihteeri(at)medicipractici.fi. Mikäli haluat osallistumislinkin eri sähköpostiosoitteeseen kuin se, jolla ilmoittaudut, kerro osoite ilmoittautumisviestissä.

 


 

Levin ja Vierumäen lomahuoneistojen vuoden 2021 varaukset

Muistathan että Levin ja Vierumäen lomahuoneistojen vuoden 2021 lomaviikkojen varaukset jaetaan ja tarvittaessa arvotaan lokakuun alussa.

Lomahuoneistojen hakemukset 30.9. mennessä yhdistyksen kotisivuilta löytyvän varauslomakkeen kautta.


7.1.2020 Jäsenkirje

Medici Practici -jäsenkirje / tammikuu 2019


5.9.2019 Jäsenkirje

Medici Practici -jäsenkirje / syksy 2019


31.1.2019 Kevätkokous 28.3.2019

Kevätkokous 28.3.2019 , Martti Setälä alustaa aiheesta kolesteroli riskitekijänä


28.3.2019 Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous on suunniteltu pidettäväksi 28.3.2019, mikä jo ennakkotietona kalentereihinne. Vuosikokouksessa on tarkoitus uudistaa yhdistyksen sääntöjä nykypäivän käytäntöjä vastaavaksi.


16.2.2019 Jää-ooppera

Medici Practicin vuosi alkaa kulttuuriohjelmalla. Yhdistykselle on varattu 30 lippua Jää-oopperaan. Jää-ooppera on uusi ooppera, jonka on säveltänyt Jaakko Kuusisto ja tarina pohjautuu Ulla-Leena Lundbergin saman nimiseen kirjaan. Oopperaa esitetään vain 12 kertaa kevättalvella.

Tervetuloa Jää-oopperaan lauantaina 16.2.2019 klo 14.00. Lipun jäsenhinta on 95€ ja lippu maksetaan yhdistyksen tilille FI1715723000384586. Yhdistys tarjoaa väliaikatarjoilun jäsenilleen. Ilmoittautuminen maksun lisäksi on välttämätöntä osoitteeseen sihteeri(-at-)medicipractici.fi.


18.1.2019 Lomahuoneistojen tiedustelut

Yhdistyksen lomahuoneistojen vapaita viikkoja ja Vierumäelle myös vapaita viikonloppuja voi tiedustella osoitteesta lomahuoneistot(-at-)medicipractici.fi.


4.10.2018: Joulukonsertti 29.11.

Tämän syksyn jäsentoimintana järjestämme joulukonsertin jäsenille torstaina 29.11.18 Vanhan Ylioppilastalon musiikkisalissa. Mukaan voit ottaa myös seuralaisen. Tilaisuus alkaa jouluglögillä klo 18.30 ja klo 19.00 esiintyy Tapiolan kuoro. Konsertin jälkeen voit jäädä seurustelemaan kollegoiden kanssa ja nauttia pientä suolaista viinin kera.

Lipun hinta on 30 euroa / henkilö, lippu sisältää konsertin ja tarjoilut.  Varaukset ja tiedot erityisruokavalioista tehdään sähköpostitse osoitteessa sihteeri(at)medicipractici.fi sekä maksamalla lippujen hinta Medici Practicin tilille FI17 1572 3000 384586 16.11.18 mennessä. Tervetuloa joulukauden avajaisiin!


7.9.2018

Lomahuoneistojen vuokraus 30.9 mennessä sähköisellä varauslomakkeella
ja muistutus Lääkäriliiton vaaleista!

 5.9.2018

Tapiolan kuoron konsertti ja joulukauden avajaiset Vanhalla Ylioppilastalolla to 29.11.18. Tarkemmat tiedot tulossa jäsenkirjeessä.


 15.11.2017

Medici Practicin seuraava jäsenilta vietetään oopperan merkeissä perjantaina 2. helmikuuta 2018 klo 19.00.

Ilmoittautuminen 2.12.2017 mennessä.

Kutsu tapahtumaan


10.9.2017

Medici Practicin ja Helsingin Lääkäriyhdistyksen yhteinen jäsenilta pidetään 8.11.17 klo 18.00 alkaen ravintola Lasipalatsissa. Kutsu tapahtumaan.


19.8.2017

Hyvä Medici Practicin jäsen

Kesä jatkuu vielä elokuussa lämpimänä! Pimenevät illat ennakoivat jo syksyn tuloa. Nyt on oikea aika suunnitella syksyn vapaa-ajan viettoa niin Vierumäellä kuin Levilläkin. Syksy on Vierumäen huoneistossa lähes vapaa ja Levin kelomökeissä on myös hyvin tilaa ruskaviikoille ja ensi lumille.
Näin syksyllä keräämme varaukset myös ensi keväälle 2018 Levin mökkeihin ja Vierumäen huoneistoon. Arvonta suoritetaan syyskuun lopussa. Täytä varauslomake Levin mökkeihin ja/tai Vierumäelle 30.9 mennessä! Huomaa, että näihin on eri lomakkeet. Näin pääset nauttimaan yhdistyksemme jäsenille tarjoamista loma-asunnoista!

Terveisin
Marja-Liisa


31.3.2017

Ladut ovat Levillä nyt parhaimmillaan keväthangilla. Vierumäellä puolestaan valmistaudutaan jo kesään ja tulevaan golf-kauteen.

Nyt on oikea aika varata yhdistyksen lomahuoneisto kesän viikoiksi ja viikonlopuiksi Vierumäeltä ja Leviltä. Vierumäen lomahuoneisto on vapaana ottamaan vastaan vieraita golf-kaudelle ja kesän aktiviitteihin. Levillä on puolestaan lisätty kesäkauden aktiviteetteja , golfin lisäksi Levillä voi maastopyöräillä ja marjastaa.

Varaa lomaviikkosi tai viikonloppusi varauslomakkeella.

Vapaita aikoja voit tiedustella osoitteesta lomahuoneistot@medicipractici.fi.
Hyvää kevättä!
Marja-Liisa Eloranta 


9.2.2017
Hyvät Medici Practici ry:n jäsenet

Yhdistyksemme viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuosi huipentuu vuosikokouksen yhteydessä pidettävään vuosijuhlaan 11.3.2017. Kutsut on lähetetty kaikille jäsenille sähköpostiin! Ja tässä vielä kerran:

Tervetuloa mukaan!

Kutsu avec

Medici Practici ry:n vuosikokoukseen ja 70. vuosijuhlaan 11.3.2017

Ravintola Hotel Crowne Plaza Mannerheimintie 50

Ohjelma

18.00 Vuosikokous

19.00 Juhlaesitelmä – Lääkäri ja historia
dosentti Andreo Larsen

20.00 Illallinen

Ilmoittautumiset ja toiveet erityisruokavalioista sähköpostiin sihteeri@medicipractici.fi
sekä maksamalla illalliskorttien hinta a´80€ 1.3.17 mennessä tilille FI1715723000384586.

Tumma puku

 

Kevät on tulossa ja hiihtokelit parhaimmillaan Etelä- Suomea lukuunottamatta. Levillä on yhdistyksellämme kolme lomamökkiä. Jäsenillemme on käytettävissä puhelimeen ladattava latukartta. Latukartan tunnus on medicipractici ja salasana levi2016. Levin mökkien lisäksi myös Vierumäen huoneisto on jäsentemme vuokrattavissa. Koko Vierumäki on vuokrattu MM-kisaväelle helmi-maaliskuussa. Kisojen jälkeen vapaita viikonloppuja ja viikkoja löytyy vielä. Kaikki varaukset varauskaavakkeella kotisivuilta ja kysymykset osoitteeseen lomahuoneistot@medicipractici.fi. Vaikka vielä toivomme hyviä hiihtokelejä, on jo aika varata huoneistoa myös kesäkaudelle. Huoneisto on Golf kentän välittömässä läheisyydessä. Ja toki Vierumäki tarjoaa paljon muitakin vaihtoehtoja ulkoiluun, urheiluun ja vapaa-ajan viettoon. Yhdistyksemme on harkinnut myös lomamökin hankkimista Vierumäeltä, kuulisimme mielellämme mielipiteesi, olisiko mökillä käyttöä lomahuoneiston lisäksi? Lähetä viestisi osoitteeseen sihteeri@medicipractici.fi.

Oikein hyvää kevättä ja Juhlavuotta kaikille!

Marja-Liisa Eloranta


19.10.2016
Uusi lomahuoneisto Vierumäellä

Medici Practici on hankkinut jäsentensä käyttöön lomahuoneiston Vierumäeltä. Huoneisto on kooltaan 65m, kaksi 2-hengen makuuhuonetta, keittiö ja oleskelutila sekä parveke. Asunto sijaitsee Scandic hotellin pihapiirissä, Chalets huoneisto kerrostalossa.

Loma-asunto on varattavissa marraskuun puolivälin jälkeen. Seuraa kotisivuja ja sähköpostitiedotetta asiasta myöhemmin.

 


6.9.2016
Sähköinen resepti

Vuoden 2017 alusta, siis neljän kuukauden kuluttua, siirrymme käyttämään sähköistä reseptiä niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella. Tämä edellyttää uuden käytännön opiskelua meille kaikille. Monilla on työpaikallaan mahdollisuus toimittaa sähköisiä lääkemääräyksiä, mutta tarvitsemme mahdollisuuden lääkkeiden määräämiseen myös iltaisin, lomilla ja eläkkeellä. Tähän tarpeeseen on Kela valmistellut Kelaimen. Kelaimen avulla lääkemääräyksen tekeminen onnistuu aluksi lääkärin tietokoneella ja seuraavassa versiossa myös mobiililaitteilla. Kelaimen ensimmäinen versio valmistuu lokakuun alussa. Tervetuloa tutustumaan Kelaimeen Kelan asiantuntijan opastuksella jäsenillassa 6.10.2016 Lääkäritalon auditoriossa.

Nyt on oikea aika valmistautua tulevaan. Sähköisen reseptin teko edellyttää vahvan tunnistautumisen lääkäriltä. Tätä varten jokainen lääkäri tarvitsee väestörekisterikeskuksen myöntämän terveydenhuollon varmennekortin, vrk-kortin. Näitä kortteja on saatavilla sairaanhoitopiirin nimeämistä toimipisteistä, jotka on listattu. Kortin lisäksi lääkäri tarvitsee tietokoneeseesi liitettäväksi ulkoisen kortinlukijan, jonka voi hankkia tietokoneliikkeistä. Ja vielä tarvitaan kortinlukuohjelma tietokoneelle. Tämä ohjelma on ladattavissa Kelaimen nettisivun linkistä.

Medici Practici järjestää yhdessä Helsingin Lääkäriyhdistyksen kanssa koulutuksen Kelaimen käytöstä jäsenillassa 6.10.2016! Kutsu ja ilmoittautumisohjeet tulevat sähköpostitse.

 

 


Vuosikokous 31.3.2016

Markku Partinen piti luennon unihäiriöistä ja niiden hoidosta.

markku_partinen

Vuosikokouksessa kukitettiin myös monivuotinen hallituksen jäsen Tuija Tenhunen, joka nyt jättää hallitustyöskentelyn.

tuija_tenhunen